Tre måder at rejse til Norge – fordele og ulemper

Tre måder at rejse til Norge – fordele og ulemper

Mange danskere vælger i disse år at rejse til Norge både for at opleve den skønne men til tider barske norske natur og ikke mindst Oslo der er en af de mest levende og pulserende storbyer i Norden. Men når man skal rejse til Norge kan man rejse på flere måder nærmere bestemt med enten bil, båd eller fly. Hvis du selv er lidt i tvivl om hvad der passer bedst til dig så kommer der her en række fordele og ulemper ved alle de muligheder.

1: Bilen: Hurtig køretur men stor fleksibilitet

Hvis man vælger at køre til Norge – eksempelvis fra Oslo til København – har man en lang rejse foran sig da man skal hele vejen igennem Sverige. Og fra København til Oslo er der lige godt 600 kilometer hvilket kan tilbagelægges på godt seks timers tid hvis man holder sig til de anviste fartgrænser. Fordelen ved denne rejseform er dog at man har en utrolig stor grad af fleksibilitet og til at stoppe undervejs i Sverige da man kører igennem noget af Europas smukkeste skove samt Göteborg som er en meget undervurderet turistby hvor man virkelig kan få den svenske kultur ind under huden blandt andet ved at besøge det berømte Volvo museum. Til gengæld er det hurtigere at køre fra København end at tage færgen hvilket vil tage omkring 12 timer.

2: Med færgen – 12 timers ren afslapning

En anden mulighed man kan benytte sig af er at rejse med færgen enten fra Nordjylland. Her er den store fordel at man kan få sin bil med på ferie og derudover er det i de fleste tilfælde rigtigt billigt at rejse med enten SDS-Seaways eller Stenaline hvor man kan slippe med at betale 500 kroner for en tur fra Nordjylland til Norge. Derudover har man masser af plads at boltre sig på i modsætning til i bilen og man kan derfor slappe af fra start til slut. Den eneste ulempe er dog at det tager noget længere tid at rejse fra København end med bil eller fly som vi kommer til nu.

3: Med fly – hurtigt men lidt dyrt

Som en sidste løsning kan man vælge at flyve til Norge. Her er den store fordel at selve rejsen ikke tager lang tid men til gengæld skal man bruge tid på at vente i lufthavnen både ud og hjem. Derudover kan priserne svinge meget og derfor kan man godt komme til at betale over 1500 kroner for en tur/returbillet per person hvilket er mere end man ville bruge på benzin fra København til Oslo både frem og tilbage. Og sidst men ikke mindst så kan man ikke få sin bil med sig. Men hvis man bare skal besøge Oslo eller en anden større by kan flyet i mange tilfælde være den bedste løsning. Hvis du derfor foretrækker den hurtige og den nemme løsning kan du finde et stort udvalg af spændende rejser hos Bravotours.dk.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *