To fantastiske og forskellige vandredestinationer

To fantastiske og forskellige vandredestinationer

Norge og Sri Lanka er på papiret to vidt forskellige feriedestinationer. To forskellige lande, som med hver sit fascinerende og kulturelle ophav, byder på store oplevelser. Fælles for de to lande er dog, at man som turist med interesse for at vandre, kan få sig nogle store øjeblikke i naturen. I det følgende vil vi gå lidt på opdagelse i de to landes kvaliteter, hvis man ønsker sig en aktiv ferie.

Oplev Norges storslåede natur til fods

Vores norske broderfolk har langt mere at tilbyde end skiferier, SKAM og storbyen Oslo. I Norge kan man opleve noget af Europas mest storslåede natur – og så endda til fods. En vandretur til Norge er en garanti for oplevelser ud over det sædvanlige. Gå langs stejle kløfter, smukke fjorde og betagende vidder. Norge har det hele og du vil med sikkerhed ikke fortryde et besøg.

Smukke vandreruter og store oplevelser

De fleste har hørt om vandreturen op til Preikestolen, Norges mest besøgte vandrerute. Den er let at gå til og turen dertil tager ca. 4 timer. Men hvad med en tur til Gaustatoppen. Her finder man Norges bedste og mest storslåede udsigt. Stå på toppen og få et kig ud over 1/6 af hele Norge. Eller hvad med en smuk tur til den 800 år gamle gletsjer Jostedalsbreen. Her får man virkelig mulighed for at opleve diversiteten i Norge.

Sri Lanka byder også på vandreoplevelser

Umiddelbart lyder det skørt, men Sri Lanka byder også på storslåede vandreoplevelser. Modsat Norge vandrer man her gennem jungle. Man vil hurtigt opleve, at junglen har lyde, klima og helt andre udfordringer, end man er vant til, hvis man har vandret i det nordlige Europa. Her sveder man bogstaveligt talt som et svin, og ens udholdenhed bliver sat på en gevaldig prøve. Til gengæld er det som oftest det hele værd. Med destinationer som skjulte antikke templer, hvide og blå bountystrande og med bevidstheden om, at dyrelivet her findes lige bag det næste træ, er der på Sri Lanka lagt op til oplevelser af den helt store kaliber, når man vandrer.

Sri Lanka er stadig relativt uopdaget

En stor fordel for Sri Lanka og for de oplevelser man som turist får med sig hjem, er at Sri Lanka stadig er relativt uopdaget som feriedestination. Derfor vil man her stadig finde uspolerede perler, som turismen ikke har ødelagt med store hoteller og turistbutikker. At kunne indtage en hvid sandstrand uden kilometervis af liggestole og parasoller, uden støj fra et musikanlæg og usmagelige sælgertyper, er på det nærmeste en sjældenhed og med sikkerhed i sig selv en oplevelse værd. Mere info om Sri Lanka er kun et klik væk.

To forskellige destinationer til dig, som elsker en aktiv ferie

Norge og Sri Lanka er vidt forskellige. Fælles for de to lande er dog de storslåede naturoplevelser og muligheden for at opleve landet til fods. At vandre gennem dele af et land giver den besøgende en helt anden fornemmelse for landet, end hvis man havde drønet igennem i en bil, bus eller tog. God fornøjelse med din kommende vandreferie.   

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *