Klæd dig rigtigt på til Norge-turen

Klæd dig rigtigt på til Norge-turen

Skal du besøge de norske fjelde, vil du sikkert gerne sikre dig, at du er klædt ordentligt på til turen. Den smukke og barske natur bliver nemlig oftest lidt dejligere, hvis du ikke fryser og føler dig rigtig udstyret undervejs. Her er en lille guide til de ting, du kan investere i, før du tager afsted.

Du bør selvfølgelig kun investere i det tøj, som du får brug for på din rejse. Skal du på skiferie i vintermånederne, er du nødt til at være klædt rigtig varmt på, imens du mere skal tænke på de skiftende temperaturer, hvis du rejser i sommermånederne. Du kan besøge www.termoland.dk , hvis du vil læse mere om de mange muligheder. Her kan du både købe termotøj, uldundertøj og regntøj, afhængigt af dine behov.

Til skiferien

Skal du på skiferie i Norge, skal du selvfølgelig klædes på fra top til tå, før du tager afsted. Udover selve skiudstyret, så er tøjet vel det vigtigste, når du drager ud på de norske fjelde fyldt med sne. Her er nogle af de ting, du bør overveje at købe, hvis du ikke allerede har det.

  • Hue og vanter. Du bør vælge noget af god kvalitet, som kan holde dig varm – også under en eventuel snestorm. Huen skal være behagelig og kunne være under skihjelmen, og du bør måske både købe luffer og varme hansker, så du har et par alternativer. Overvej desuden, om du vil medbringe nogle fingervanter, som du kan have under dine store handsker. Det kan være praktisk, hvis du skal have de store vanter af i kortere perioder.
  • Halse disse. Der er få ting, som er mere ubehageligt end bidende hulde ind på halsen. Køb derfor en god halse disse, som er rar at have på.
  • Skijakke og bukser. Tænk over, at det skal være komfortabelt at have på, da du skal kunne bevæge dig frit under din kørsel. Derudover skal det selvfølgelig kunne holde dig varm – også når du holder pauser og bliver kold i kroppen.

Til vandreturen

Skal du ud og vandre i sommermånederne, bør du overveje ”lag på lag”-metoden. Du bør tænke i tøj, som er nemt at tage af og på, og som er behageligt at være aktiv i.

  • En god idé, fordi den holder vinden væk og gør det nemt at ånde. Overvej at købe med lynlås hele vejen ned, så den er nem at tage af.
  • Der findes vandrebukser, som kan lynes af og på, så de skifter fra bukser til shorts, hvis du får det for varmt. En god investering.
  • Rygsæk. Skal være behagelig, og du skal kunne holde ud at svede med den på. Vælg en ryksæk, hvor du føler dig frigjort, når du går på stejle stykker.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *