Gå på opdagelse i Norge

Gå på opdagelse i Norge

Norge er meget mere end blot Oslo og skiferie. I Norge kan du opleve den flotteste og mest betagende natur, hvis du er villigt til at spænde snøreskoene og vandre i timevis. Mange naturskønne områder ligger nemlig i ufremkommeligt terræn, så du kun har mulighed for at komme dertil til fods. Det er dog den perfekte mulighed for at få uforglemmelige samt specielle oplevelser på din ferie, samt se et mere en mere uspoleret og mindre turistet side af Norge.

Mangler du inspiration til, hvad der er værd at se i Norge, så har vi nedenfor lavet en liste med 10 seværdigheder, der vil efterlade dig tom for ord:

Bergen

Bergen er cirka halvt så stor, indbyggermæssigt, som Norges største by og hovedstad Oslo, men hvad den mangler i størrelse, gør den op for i charme. Bergen er derfor et glimrende turistmål til en forlænget weekend. Prisniveauet er som i resten af Norge, men når du endelig er her, bør du opleve byens seværdigheder uden at gå på kompromis på grund af prisen – så hellere få lidt hjælp til finansieringen her.

Tag en tur med Fløibanen – et tog, der tager dig fra centrum op til toppen af fjeldet på kun 8 minutter. Fra toppen kan du nyde udsigten og en frokost, hvis du besøger restaurant; Fløien Folkerestaurant. Er du morgenmenneske, bør du stå tidligt op og opleve Fiskemarkedet ved havnen – dette er lidt af en attraktion specielt fordi fiskesælgerne kommer fra hele Europa. Det er blevet en dannelsesrejse, at være fiskesælger i Bergen.

Preikestolen

Du kan næsten ikke undgå at have set billeder af Preikestolen, der ligger i Ryfylke regionen. Det er en bjergformation, med en fantastisk udsigt udover Lysefjorden og den har hvert år mange turistbesøg. Bagsiden af medaljen er dog, at der ind imellem bliver meldt om dødsfald, fordi klippen ikke er afskærmet og folk let kan få overbalance, når de forsøger at fange det bedste billede på kamera.

Atlanterhavsvejen

Denne smukke vej kører mellem Kristiansund og Molde og strækker sig 8 km. Det specielle ved den er, at den består af 7 broer, der går fra ø til ø. Giv dig god tid til køreturen og stop undervejs ved de afmærkede udkigsposter, hvor du kan tage dine billeder. Besøg den i sommerhalvåret, hvor øerne er frodigt grønne og himlen og vandet er blåt – så ser vejen næsten hel eventyrlig ud.

Norges smukkeste dal – Renndølsetra

Renndølsetra er et område i Innerdalen, og det er ikke uden grund, at den bliver kaldt Norges flotteste dal. Her kan du overnatte i en lille gårdlandsby, hvor du kan udforske dalen til fods – den er nemlig svært fremkommelig, så selv på vejen derhen, skal du gå 3 kilometer til fods for at komme frem.

Se nordlyset i Lofoten

Lofoten er et naturområde i Norge, hvorfra du kan opleve nogle meget smukke klippeformationer i de norske fjelde. Du kan komme omkring ved hjælp af båd, og der er rig mulighed for at se områdets utrolige dyreliv. Når mørket falder på, er det et af de bedste steder at spotte Nordlyset.

 

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *