3 fantastiske vandresteder

3 fantastiske vandresteder

Vi bringer herunder 3 betagende vandredestinationer, som du med fordel kan begive dig ud på. De har alle tre tilfælles, at de bringer en smuk og fascinerende natur. Om man er afsted med familien, kæresten eller vennerne, kan vi anbefale alle 3 destinationer. 

Preikestolen

Preikestolen er en af Norges mest populære destinationer for vandreglade personer verden over. Vandreturen byder på smuk udsigt over Lysefjorden, og ydermere den endelige destination, som forestiller en kæmpe prædikestol – heraf navnet: Preikestolen. Det er en destination som besøges af over 300.000 personer årligt. Vandreturen forløber sig ’kun’ over 6 kilometer og kan derfor klares på omkring 4 timer. Derfor er det en ideel vandretur for nybegyndere og større børn, da turen ikke er så hård. Man kan ideelt overnatte i Stavanger, hvorfra der er 40 minutters køretur til vandredestinationen.

Gaustatoppen

En anden skøn vandredestination er Gaustatoppen, som man finder i Telemark. Der er ca. 8,6 km hele vejen til toppen, hvilket vil tage omkring 5 timer at nå op ad. Destinationen byder på en af Norges bedst udsigter, hvor man netop kan se 1/6 del af Norge (hvis vejret samarbejder på bedste vis). Man kan godt vælge denne vandretur, selvom man er nybegynder; men har man børn med, kan det være en god idé at tage Gaustabanen. På denne måde kan man fortsat komme op på toppen og nyde udsigten, dog uden den hårde vandretur derop.

Jostedalsbreen

Vores tredje bud på en fantastisk vandredestination er Jostedalsbreen. Denne destination byder på Europas største gletsjer på fastland! Gletsjeren er 800 år gammel!
Lige som ovenstående kan man både vandre, men også blive transporteret et godt stykke af vejen – hvilket kan være en god idé, hvis man har børn med. Er man kommet for at vandre, kan man enten gøre det på egen hånd i eget tempo – eller man kan konsultere en guide, som kan føre an for vandringen op af Jostedalsbreen.

Vigtigt at huske

Når man skal vandre, er det meget vigtigt, at man har fornuftigt fodtøj på. Man går i meget forskelligt terræn – og man går meget, hvorfor fodtøjet bør være højest prioriteret. Ydermere skal man have behageligt tøj på, som ikke generer på en flere timers vandretur. Derudover er det en god idé at pakke solcremen, da man er udsat mange timer ad gangen.
Derudover skal man vurdere om man vil overnatte på et nærtliggende hotel eller om man vil slå telt op og overnatte her. Alt efter hvad man vælger, kan man pakke derefter. Falder valget på telt, skal man være meget selvkørende og klare sig uden strøm. Vælger man hotel, kan man sagtens medbringe hårtørrer, skægtrimmer og lignende, så man kan gøre sig klar til dagens vandretur. Find skægtrimmer til turen her.
Derudover bør man fra dag til dag sørge for at pakke madpakke til vandreturen samt medbringe rigeligt med drikke.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *